FacebookTwitter

De Bestuurssamenstelling

De Bestuurssamenstelling

 

Voorzitter

 

Miriam H. Winkels-Ryan (Nederland, Ierland)

Miriam heeft gewerkt als belastingconsulent en penningmeester in bankieren, financiën en pan-Europees NGO-management in Europa. Ze studeerde aan het Institute of Taxation (AITI), heeft een BSc Psychologie en Financiën, en heeft verschillende postuniversitaire studies afgerond. Miriam was eerder directeur van een internationaal bedrijf in Den Haag en was adviseur voor Nederland voor de Marine Aquarium Council. Miriam heeft ook als vrijwilliger voor UNEP (United Nations Environment Programme) gewerkt.

 

Secretaris

 

Elisabeth BPElisabeth Carrio (Frankrijk, Nederland, België, Canada)

Elisabeth is ook op een jonge leeftijd weduwe geworden.  Ze is een internationale expert in strategie en beleid.  Ze is haar carriere begonnen als zelfstandig Chartered Public Accountant en daarna als auditeur voor internationale organisaties zoals de V.N. en de Europese Unie.  Elisabeth heeft ook regeringen geadviseerd, o.a. in Frankrijk, België en Nederland. Elisabeth werkt ook als psycholoog en heeft een praktijk in existentiële coaching.

 

 

Penningmeester

 

Bart BPBarthold Kreulen (Nederland, VS, Belgie) 

Bart heeft een Master’s degree in Earth & Environmental Sciences gehaald aan Wesleyan University, Connecticut, Verenigde Staten en een HBO diploma Chemische Technologie  aan de HTS Dordrecht. Hij heeft meer dan 10 jaar internationale ervaring in project en financieel management en werkt bij de Natuur en Milieufederatie.

 

 

Adviseurs & Vrijwilligers

Het bestuur van Stichting The Widow’s Foundation worden ondersteund door vrijwilligers in Nederland en in het buitenland.

 

Dankwoord

We willen ook de volgende personen bedanken voor hun vriendelijke en waardevolle bijdrage aan onze stichting:

 

Paul NaardingDr. Paul Naarding (Nederland) 

Psychiater

Paul is opleider van de psychiaters binnen GGNet en werkt in Apeldoorn. Hij is een ervaren Ouderenpsychiater en werkt op het expertisecentrum Ouderenpsychiatrie van GGNet. Hij is daar ook de beleidspsychiater. Paul zal samenwerken met de foundation door de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor weduwen van alle leeftijden te ondersteunen en van advies te voorzien. De nadruk ligt daarbij op empowerment, voorlichting en advies zodat de best mogelijke zorg beschikbaar komt.

 

erikaProf. Erika O’Donnell (Nederland, Ierland)

Psycholoog

Erika is een psychologe met 2 Master’s degrees in psychologie; in klinische psychologie en in gezondheids psychologie. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van zowel klinische -als gedragsproblemen. Erika combineert verschillende psychologische technieken (CBT, Person Centered, Psychodynamisch, DBT, vertellend) om zich aan te passen aan de  individuele en unieke eigenschappen van patienten. Erika is ook een psychologie docent voor zowel bachelors als Masters studenten. Ze is prominent lid van de Psychological Society van Ierland, lid van The British Psychological Society en van het Nederlands Instituut van Psychologen.

 

 

Dr. Sharon Galor

Psycholoog

Sharon is psycholoog en onderzoeker en haar expertise over onder andere depressie/angststoornissen, trauma en zelfmoord is zeer uitgebreid. Het onderzoek van Sharon is gepubliceerd in vooraanstaande, door vakgenoten beoordeelde wetenschappelijke tijdschriften en zij is de auteur van ‘Wees assertief! Wees je authentieke zelf!’, een gebruiksvriendelijk CBT-werkboek. Daarnaast heeft Sharon al artikelen op verschillende professionele sites gepubliceerd.

Sharon streeft ernaar om mensen te helpen het lijden te overwinnen, nieuwe perspectieven te vinden en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Sharon is van mening dat een begin kan worden gemaakt wanneer cliënten het gevoel hebben echt gehoord, gezien en begrepen te worden. Het is belangrijk om elke cliënt persoonlijke aandacht te geven en Sharon past haar persoonlijke benadering van elk individu aan. Sharon past de therapie en de diensten aan de behoeften en de doelen van haar klanten aan.  

.

Manuel PereiraManuel Pereira

Voorzitter EUCED – European Network for Economic Cooperation and Development, EEIG

 

Bestuursvoorzitter bij EUCED – Europees network voor economische samenwerking en ontwikkeling, EEIG

EUCED heeft de EU legale status van een Europese economische belangengroep (EU raad Regulation nr. 2137/85) opgericht voor Europese en wereldwijde ontwikkeling met kantoren in Portugal, Belgie, UK, Bulgarije en afgevaardigden in 40 landen.

Lid van:

– Full Members from European Union and European Economic Area countries;
– Associate Members from outside European Union and European Economic Area countries;
– Associated Partners (Regional and Local Authorities, Organizations, Academia, Agencies….);
– Associated Business Partners (Companies, Businesses, Individual Entrepreneurs….)

.

Iryna SavenkoDr. Iryna Savenko (Nederland, Oekraïne, Rusland) 

Psychiater – Adviseur voor Ukraine

Iryna is psychiater in Nederland en ze heeft de laatste 15 jaar als vrijwilliger gewerkt voor humanitaire organisaties.

 

 

 

Maurice BiggarMaurice Biggar (Europa)

Advocaat

Maurice is advocaat, polyglot en diplomaat, die heeft gewerkt bij de Verenigde Naties en de Europese Unie.

Maurice is een expert in human rights en een autoriteit op gebied van Europese integratie. Hij heeft Ierland vertegenwoordigd bij de Verenigde Naties (Algemene Vergadering en de Veiligheidsraad), de Europese Unie en de OESO.  Hij was medeoprichter van het Europees Fonds voor Democratie en adviseert over complexe internationale juridische en diplomatieke problemen. Hij spreekt vloeiend Iers, Engels, Frans en Latijn en hij heeft praktische kennis van het Duits, Nederlands, Italiaans en Spaans.

 

 

Marieanne BPMarieanne McKeown (Duitsland, VK)

Advocaat

Marieanne is PILnet Manager voor Europa en werkzaam in Berlin.

Ze is verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van nieuwe projecten voor Pro-Deo juridische netwerken en om de mensenrechten te verbeteren in Europa.  PILNet is verantwoordelijk voor ondersteuning van een netwerk van meer dan 300 humanrights organisaties over de hele wereld.  PILNet is een instrument om toegang te krijgen naar Pro-Deo juridische bijstand. Marieanne heeft veel ervaring bij Public Interest Litigation Ondersteuning Projecten in Belfast, en bij NGO’s in Noord-Ierland. Ook werkte ze samen met het Noord-Ierland Comité voor de administratie van Justitie aan hun mensenrechtenprogramma’s. Marieanne heeft een LL.B. en L.L.M.  gehaald bij Queens University Belfast.

 

 

Geraldine Coughlan (Nederland/VK) 

Advocaat

Geraldine heeft een Master’s degree gehaald in EU Recht en Beleid en is docent in International Business Law aan de Haagse Hogeschool.  Zij heeft ook een LLM in International Commercial Law aan de Universiteit van Salford.

Geraldine werkte jarenlang als journalist voor de BBC World Service en Radio France Internationale. Naast lezingen, heeft zij ook een prive-praktijk, GCC Law and Media, te Den Haag.

 

 

Tineke BPTineke van der Vorst (Nederland)

MBA

Tineke heeft een MBA van Almeda University en haar passie is om individuelen te helpen en te ondersteunen met levensvraagstukken. Tineke heeft jaren gewerkt als mentor voor ondernemers en geeft workshops in persoonlijke, professionele en leidinggevende vaardigheden. Ze is gespecialiseerd in businessontwikkeling, sociaal ondernemen, samenwerking tussen organisaties en training.

 

 

JB BPJean-Baptiste Perrin (Griekenland, Frankrijk, Nederland) 

Multidisciplinaire Expert

Jean Baptiste is expert in internationale betrekkingen en maritiem transport. Hij heeft ook een aantal jaren ervaring in markt analyse, research&development en internationaal project management. Zijn uitgangspunt is altijd sociaal-politiek en multicultureel, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Hij is ervaren in economische analyses en voorspellingen, gezondheids –en reisverzekeringen, milieutechnieken en wetgeving, business reports, budgetteringen, team management, leren op afstand en e-learning.

 

 

Hans DevelingHans Develing (Nederland) 

Financieel -en belastingadviseur

Hans heeft 25 jaar ervaring als financieel –en belastingadviseur in Nederland en is tijdens zijn carriere actief geweest in het steunen van verschillende humanitaire doelen. Hans leidt zijn bedrijf Advictus bv in Leiden met een team van financiele en business management adviseurs.

 

 

Camilo Villa (Nederland, Zwitserland, Colombia) 

Antropoloog

Camilo heeft een Master’s degree in ontwikkelingsstudies van Erasmus University en een Bachelor’s degree in Anthropologie van Universidad Nacional in Colombia. Hij coacht organisaties om een cultuur te ontwikkelen van “delen, samenwerken, uitwisselen en creeren”. Camilo werkt ook samen met de Zwitserse liefdadigheidsorganisatie IofC en zal later dit jaar trainingen verzorgen in Caux.

 

Contact ons via Skype Name – widowfoundation

Klik op het Skype icon hieronder: