FacebookTwitter

Stichting De Weduwe

Welkom bij Stichting De Weduwe

 

Stichting De Weduwe is onderdeel van The Widow’s Foundation, een Europese organisatie die een internationaal filantropisch netwerk ontwikkelt om geestelijke, juridische en financiële ondersteuning en advies te bieden. Weduwen komen na het overlijden van de partner vaak terecht in een traumatische periode van rouwverwerking, gecombineerd met (ingewikkelde) afhandeling van de nalatenschap en de (onzekere) opbouw van een nieuwe toekomst. Door deskundig advies kunnen we deze weduwen helpen beter te leren omgaan met problemen die ontstaan als gevolg van het overlijden van hun partner, en weer controle over hun leven terug te krijgen. Hiermee proberen wij te voorzien in een behoefte waaraan door het huidige sociale stelsel vaak onvoldoende aandacht wordt besteed. De ondersteuning wordt in eerste instantie aangeboden in Nederland, België, Ierland en Frankrijk.  Later zal uitbreiding naar andere Europese landen volgen.

Onze doelgroep bestaat uit weduwen, inclusief vaak vergeten groepen zoals jonge weduwen zonder kinderen, Nederlandse weduwen in het buitenland en weduwnaars. De bestaande zorg voorziet niet in de nijpende behoefte van mensen aan juridische, financiële en medische ondersteuning als het leven drastisch verandert bij het overlijden van een partner.

De stichting is opgericht op 22 april 2016.  De oprichtster van de stichting, Miriam Winkels-Ryan, is op 22 april 2006 haar 35-jarige echtgenoot Danny Winkels verloren bij een tragisch ongeluk. Miriam had in de jaren na het overlijden van Danny een groeiende wens om gratis, praktische hulp te bieden bij het rouwproces.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen via het contactformulier op deze website. Alle raadplegingen zijn strikt vertrouwelijk en uw gegevens worden nooit gedeeld met derde partijen.

 

Met dank aan Aryeh Frankfurter, Lionharp Music, VS, voor “Captain O’Kane” – Componist Toirdhealbhach Ó Cearbhalláin (1670-1738)

 

Aryeh’s Website Lionharp Music

 

 

 

 

 

 

Om contact op te nemen via Skype, klik op het icon om in te loggen: