FacebookTwitter

Aanbevolen Boeken Voor Rouwende Kinderen

Onze selectie van boeken voor rouwende kinderen:

 

Charlotte’s Web  E B White
Dit populaire boek van E.B. White is een klassiek kinderverhaal. ‘Wat een lief varkentje’. klinkt het vanuit het spinneweb van Charlotte in de boerenstal. Dit boek vertelt het verhaal over de gevoelens van Charlotte voor een varkentje, genaamd Wilbur, die graag een vriendje wil.Een prachtig verhaal over vriendschap, liefde, leven en dood.

 

Bridge to Terabithia   Katherine Paterson

Jesse Aaron is vastbesloten om de snelste hardloper van zijn klas te worden. Hij oefent de hele zomer en kan niet wachten om de gezichten van zijn klasgenoten te zien als hij ze verslaat. Maar op de eerste schooldag voegt een meisje zich brutaal bij de jongens en rent iedereen voorbij. Dit lijkt geen erg veelbelovend begin voor een vriendschap, maar Jess en Leslie Burke worden onafscheidelijk. Samen richten ze ‘Terabithia’ op, een magisch koninkrijk in de bossen waar zij zelf koning en koningin zijn.

 

Boats for Papa   Jessixa Bagley

Buckley en zijn moeder wonen in een gezellig huisje bij de oceaan. Buckley snijdt graag bootjes uit zwerfhout dat hij op het strand vindt.Hij maakt grote bootjes en kleine bootjes, de een nog mooier dan de ander. Hij laat ze allemaal op de oceaan varen. Als ze niet terugkomen weet hij dat ze naar zijn vader, die hij erg mist, gevaren zijn. Jessixa Bagley laat op een hartverwarmende manier de subtiele en diepe emoties zien die te maken hebben met een groot verlies.

 


In Memory of Dad    Miranda Russell

Katey Jergins heeft een prachtig leven, met een perfecte familie, leuke vrienden en talent voor balsporten. Dan gaat er iets vreselijk mis en de persoon die ze het meeste liefheeft is er opeens niet meer. Dit verhaal is geschreven door een auteur die weet hoe het is om op jonge leeftijd een iemand te verliezen. Niets is ooit nog hetzelfde, maar misschien kan je doorgaan met leven.

 

The Velveteen Rabbit

Als volwassene kun je de fantasiewereld van kleine kinderen herbeleven in dit boek; ‘Het fluwelen konijn’. ‘Hoe wordt je echt?’, vraagt het konijn aan het leren paard. ‘Dat kan alleen als er heel veel van je gehouden wordt!’, antwoordt het oude, wijze paard. Dit boek gaat over onzekerheid, over eenvoud,over diepgang en oprechte vriendschappen van een fluwelen speelgoedkonijn. In een kast met ander speelgoed, ontmoet het fluwelen konijn het leren paard dat hem wijze lessen leert. Bij toeval komt het fluwelen konijn in het bed van de jongen terecht en wordt zijn beste vriend. Maar dan wordt de jongen ziek en wil de dokter dat het konijn verbrand wordt. Gered door een engel komt het fluwelen konijn in een bos met andere konijnen terecht. Hij wordt daar ‘echt’ voor iedereen. Jaren later, als de jongen in de achtertuin loopt ziet hij een konijn, dat hem aan zijn beste vriendje doet denken, dat hij kwijtraakte toen hij zo ziek was…

 

 

Cry, Heart, But Never Break    Glenn Ringtved, Charlotte Pardi (Illustrations), Robert Moulthrop (Translation)

Wetende dat hun grootmoeder op sterven ligt, sluiten 4 kinderen een verbond om de dood bij haar weg te houden. Maar de dood komt toch. In dit verhaal leren kinderen de waarde van leven kennen en op een mooie manier afscheid te nemen.   

 

 

In De Wolken Selectie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.