FacebookTwitter

Aanbevolen Boeken – Nederlandstalig

Deze selectie van onze favoriete boeken laat je lachen, huilen en nadenken. Neem een kop thee en laat je meevoeren door inspirerende schrijvers.

.

“Het Jaar van het Magisch Denken” Joan Didion

Een dapper geschreven boek waarin een schrijfster de lezer meesleept in haar eigen emoties. Als een van Amerika’s iconische schrijfsters geeft Joan Didion inzicht in de meest persoonlijke, maar universele gebeurtenissen: Huwelijk en leven, in goede tijden en in slechte. Voor iedereen die ooit liefgehad  heeft.

Enkele dagen voor kerst 2003 kreeg Quintana, de enige dochter van John Gregory en Joan Didion, griepverschijnselen, en daarna longontsteking, gevolgd door een sepsische shock. Ze werd op intensive care kunstmatig in coma gehouden. Op de avond voor Oud en Nieuw, toen de Dunnes uit het ziekenhuis waren thuisgekomen, kreeg John Gregory Dunne een plotselinge kransslagadervernauwing. Van het ene op het andere moment was een diepe, symbiotische, relatie van 40 jaar voorbij.Vier weken later kwam hun dochter bij, maar 2 maanden later viel ze flauw en kreeg een 6 uur durende hersenoperatie om een grote hematoom te verwijderen. Dit krachtige boek is Didian’s poging om de weken en maanden te verwerken waarin haar ideee over ziekte en dood voor altijd veranderden…

 

 

Irene Turk-Brederode, “Reis door mijn rouw”  2019 

 

 

 

 

 

 

 

karin-kuiper-je-mag-me-altijd-bellen-118x150

Kuiper, Karin, ‘’Je mag mij altijd bellen – 1001 dagen van rouw”  Lannoo, Tiel 2008

 

 

 

 

 

 

 

https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/large/FC/3/9/6/5/1001004005655693.jpg

Altena-Laurant, Thérèse van, ‘’Mantelmeeuw – Een ‘dood’gewoon verhaal”  El Beheer BV, 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonder afschied

Gerstberger, Beatrix, “Zonder afscheid – Verder leven na de dood van je partner”  Arena bv, Amsterdam 2005

 

 

 

 

 

 

 

Horst, Marijtje van der, ”De dood legt liefde bloot” vrije uitgevers, Studio mM design, Uitgeest 2009  

 

 

 

 

 

 

 

wenen_om_het_verloren_ik_isbn_9789080688391_1_1413510903

Polspoel, A.R.M.  ”Wenen om het verloren ik”  Uitgeverij Ten Have 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”De Zin van het Bestaan”  Viktor E. Frankl

De memoires van Victor Frankl hebben generaties lezers meegenomen naar het leven in de Duitse concentratiekampen en geven houvast voor psychisch overleven.We kunnen pijn en verdriet niet verwijden, maar wel leren ermee om te gaan en ook leren om door te gaan.met nieuwe doelen. De kern van Frankl’s theorie is dat niet plezier, maar betekenis de grootste drijfveer is.Dit boek heeft in Amerika grote invoed gehad en is inspirerend voor vele aspecten van het dagelijks leven.

 

 

 

 

 

.

De Moed van Imperfectie”  Brené Brown

New York Times best-selling autheur en professor  Brené Brown legt in zijn inspirerende boek uit hoe je moed, compassie en connectie kunt gebruiken om je te imperfecties te verbeteren en te accepteren dat je goed genoeg bent zoals je bent.

Elke dag worden we overspoeld met reclames over wie, hoe en wat we moeten zijn.Als we maar de perfecte dingen doen dan worden we gelukkig is de boodschap. We voelen de sociale druk om hieraan toe te geven en zijn bang voor de negatieve reacties als dit niet lukt. Brene Brown is een expert op het gebied van schaamte, authenticiteit en betekenis. Zij legt uit watze heeft geleerd over leven vanuit je hart en meedoen in de maatschappij vanuit een perspectief van waarde. Aan de hand van 10 waarden leert Brene Brown ons dat we allemaal liefde en respect in deze wereld waard zijn…

 

.

 

 

”Thinking, Fast and Slow”  Daniel Kahneman

Kahneman neemt ons mee op een reis door onze manier van denken, snel en langzaam. Systeem 1 is snel, intuitief en emotioneel denken. Systeem 2 is langzamer, bedachtzamer en logischer denken. Kahneman legt uit hoe systeem 1 de overhand heeft gekregen in alle onderdelen van onze steeds hectischer wordende maatschappij, en hoe systeem 1 en 2 beter in balans gebracht kunnen worden.Met voorbeelden uit het bedrijfsleven en ons priveleven wordt op een levendige manier uitgelegd wanneer we onze intuitie wel kunnen vertrouwen en wanneer niet.

 

 

 

.