FacebookTwitter

Hersenen

Gezonde hersenen… laten we eerlijk zijn; hier zijn we niet erg mee bezig, totdat er iets mis gaat. Veel weduw(nar)en zullen bekend zijn met het Engelse term ”Widow Fog” waarbij het een enorme uitdaging is om alleen maar de dag door te komen. Degenen die dit niet hebben meegemaakt kunnen niet echt bevatten hoe slopend de hierdoor verminderde cognitieve vaardigheden kunnen zijn, zelfs bij eenvoudige bezigheden.

Er is echter goed nieuws, want zelfs wie een genetische aanleg heeft voor cognitieve problemen, zoals de ziekte van Alzheimer, kan iets doen om deze cognitieve achteruitgang af te remmen. Ja, je hoort het goed … Er zijn behandelingen mogelijk.

Hello Brain is een samenwerkingsproject tussen het NEIL Project van het TCD Instituut voor Neurowetenschappen, creatief bureau Red Dog, filmproductiebedrijf 360 en AGE Platform Europa. Hello Brain geeft uitstekende informatie, op basis van het meest recente wetenschappelijk onderzoek, voor mensen die zelf aan hun geestelijke gezondheid willen werken. Waren er maar meer van zulke projecten in deze wereld… Het inzicht geven en bewust maken van patiënten is de toekomst. Het is goed om te weten dat onze geestelijke gezondheid kan worden beïnvloed door het nemen van een aantal zeer eenvoudige stappen. (Zie ook onze TED pagina voor meer informatie)

Hier zijn enkele belangrijke adviezen van Hello Brain:

 

Wordt fysiek actief

Blijf sociaal geëngageerd

Daag je hersenen uit

Manage Stress, denk Jong, en denk Positief

Pas uw levensstijl aan om uw geestelijke gezondheid te beschermen

Professor Sabina Brennan heeft, in samenwerking met FreeDem Films, een aantal videos gemaakt waarin dit zeer belangrijke aspect van de gezondheidszorg wordt behandeld. Bekijk de videos door op de titel te klikken.

 

 N.B. Nederlands ondertitling / geliud aanzetten

Wat kun je doen om je brein gezond te houden?

 

 

 

Video’s ook beschikbaar in het Frans en in het Duits:

Hello Brain Français

Hello Brain Deutsch

 

Het materiaal is geproduceerd door TCD, via het NEIL Programma van het Instituut voor Neurowetenschappen met ondersteuning van GENIO.
© 2014 The Provost, Fellows, Foundations Scholars, and the Other Members of Board, of the College of the Holy and Undivided Trinity Of Queen Elizabeth, near Dublin. Permission to use this material was granted by TCD which reserves all rights in the material.