FacebookTwitter

Aanbevolen Boeken – Engelstalig

Deze selectie van onze favoriete boeken laat je lachen, huilen en nadenken. Neem een kop thee en laat je meevoeren door inspirerende schrijvers.

 

 

“Confessions of a Mediocre Widow: Or, How I Lost My Husband and My Sanity” Catherine Tidd

Ik moest op mijn elfde huwelijksdag de begrafenis van mijn man regelen. Het zou het de eerste zin van een country song kunnen zijn, maar voor mij de waarheid.

Opeens alleen. Dat is het waargebeurde verhaal van Catherine Tidd, drie weken na haar 31ste verjaardag. Weduwe met 3 kinderen onder de zes jaar oud.Een verouderd CV, geen ervaring met huiselijke klussen, en geen idee hoe ze als weduwe verder moet. Catherine vindt soms dat haar overleden man haar in de steek heeft gelaten.

Catherine heeft nu haar leven weer opgepakt, op een manier die ze nooit voorzien had, op een manier die de meeste mensen voor onmogelijk zouden houden.Ze begon weer plezier te maken en kwam erachter dat als je toch door moet, het leuker is in een rode sportauto. Catherine’s confessies gaan over de hartverscheurende, maar soms humoristische wereld van een jonge vrouw die leert dat je zelfs als alles tegenzit plezier kunt maken.

 

 


“A Widow’s Guide to Healing:  Gentle Support and Advice for the First 5 Years” 

Kristin Meekhof

Een handleiding om om te gaan met ellende en uitdagingen van weduw(nar)en en om een nieuwe toekomst op te bouwen. Toen Mikriam Meekhof haar man verloor aan kanker, ontdekte ze wat alle weduwen leren. Op dat moment moet je beslissingen nemen die de rest van je leven bepalen.Waar begin je? Dit boek geeft aan wat je kunt verwachten, van onmiddellijke financiele zaken tot lange termijn verwachtingen en opbouwen van een toekomst.

 

 

 

 

 

”The Lonely City: Adventures in the Art of Being Alone” Olivia Laing


Hoe is het om eenzaam te zijn? Hoe leven we zonder waardevolle contacten en relaties? Hoe maken we contact met anderen? Helpt technology hierbij, of verbergen we onszelf juist achter onze schermen?

Toen Olivia Laing als dertiger naar New York verhuisde was ze dagelijks getuige van eenzaamheid. Hierdoor gefascineerd begon ze de stad van eenzaamheid te ontdekken door middel van kunst. Wat betekent eenzaamheid en wat zijn de oorzaken? Maar ook: Hoe kan het vermeden worden?

 

 

 

 

.

¨The Conquest of Happiness¨  Bertrand Russell

‘De jacht op geluk’ is Bertrand Russell’s recept voor een goed leven. Het kwam voor het eerst uit in 1930, decennia voor de obsessie van zelfhulp boeken.Door de lezer stap voor stap door de oorzaken van zijn ‘problemen’ te loodsen en de lezer een spiegel voor te houden is dit een filosofische benadering van zelfhulp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.